În municipiul Oradea, o furtună de scurtă durată a provocat daune semnificative

Pe de altă parte, furtunile violente au produs pagube însemnate în vest, nord și centru, unde copacii au fost doborâți de vânt, iar câteva acoperișuri au căzut peste mașini.

Astfel de cazuri au fost în județele Bihor, Maramureș, Alba sau Harghita. În municipiul Oradea, o furtună de nici 10 minute a provocat daune semnificative. Corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci relatează.

Reporter: După-amiaza zilei de ieri a fost una dintre cele mai crunte pentru municipiul Oradea. Furtuna puternică și vântul au blocat circulația, au smuls din rădăcini copaci, acoperișuri și elemente de zidărie, au avariat mașini.

Acoperișul Bibliotecii Universității Oradea a fost luat de vânt. Panouri fotovoltaice au fost proiectate pe trotuare. Copacii rupți au avariat zeci de mașini. O persoană a fost rănită după ce furtuna a spart un geam. Țiglele de pe mai multe clădiri pluteau prin aer ca niște frunze.

Pe dealurile Oradiei, la un restaurant unde avea loc o petrecere, furtuna a smuls patru geamuri uriașe. Circulația tramvaielor a fost întreruptă total aproape o oră. În Cimitirul Municipal, monumente au fost sparte, iar la Aeroportul Internațional Oradea, în parcare, unde sunt zeci de mașini, o mare parte dintre ele au fost avariate, fiind lovite de materiale de construcții, inclusiv grinzi de lemn mari și masive ce au fost purtate de vânt. Acoperișul uneia dintre clădirile tehnice dintre cele două terminale este distrus.

La Uzina de Apă nr. 5 a Oradiei, acoperișul pavilionului central de la stația de tratare a dispărut complet. 34.000 de consumatori au fost afectați de lipsa curentului electric în Oradea și în județul Bihor./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 iulie