Nu au existat victime în urma incendiului de la Spitalul de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” din București

A fost incendiu aseară la Spitalul de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” din București.

Nu au existat victime, toți pacienții, aparținătorii și angajații fiind evacuați. Reporterul RRA Alex Buzică ne oferă mai multe informații.

Reporter: Incendiul s-a produs după ce un transformator aflat în curtea spitalului a explodat. După deflagrație, două mașini au fost cuprinse de flăcări, însă nu au existat victime, mai ales că cei mici împreună cu aparținătorii au fost evacuați rapid din Spitalul Robănescu în Spitalul Marie Curie, aflat la câțiva zeci de metri.

A fost luată această decizie pentru că exista riscul ca cei mici să se intoxice cu fumul provenit de la explozia transformatorului. În total, 79 de copii și 21 de aparținători au fost evacuați, a declarat Denis Stănescu, purtător de cuvânt al Spitalului Robănescu.

Denis Stănescu: Toți au fost preluați de către spital, acum sunt cazați și sunt în siguranță.

Reporter: În maximum o oră incendiul a fost lichidat de pompierii bucureșteni, care au ajuns la fața locului în mai puțin de trei minute de la apelul 112.

Ioana Covașniuc, ISU București: Exista riscul de extindere la zidurile spitalului. Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, CBRN-ul.

Reporter: Și premierul Marcel Ciolacu a transmis pe pagina de Facebook mulțumiri personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă seara trecută în cazul incendiului de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.

Realizator: Șeful Guvernului va face în această dimineață o vizită la Spitalul Marie Curie./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie