Comisarul european Johannes Hahn pledează pentru accelerarea reformelor în Moldova

 Comisarul european pentru politică de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, pledează pentru accelerarea reformelor în Republica Moldova. Subiectul a fost abordat la întrevederea cu premierul moldovean în exerciţiu, Iurie Leancă, aflat la Bruxelles, transmite IPN, care citează un comunicat de presă al Guvernului.
Johannes Hahn a menţionat importanţa impulsionării reformelor, în special în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei, precum şi asigurării unei dezvoltări economice sustenabile, care să asigure o calitate mai bună a vieţii oamenilor.‎ Comisarul a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a-şi consolida pe parcursul anului 2015 sprijinul în domeniul reformării justiţiei, cu accent pe eficientizarea activităţii judecătorilor, procurorilor şi a ofiţerilor anti-corupţie.
Iurie Leancă a menţionat că noua coaliţie a partidelor pro-europene îşi propune să realizeze toate angajamentele de pe agenda europeană şi va avea nevoie de deplina susţinere a UE în acest sens. O primă ocazie pentru trasarea unor acţiuni concrete care să propulseze în mod radical reformele într-o serie de sectoare cum ar fi justiţia, sectorul bancar, combaterea corupţiei şi descentralizarea o va constitui prima reuniune a Consiliului de Asociere, care urmează să fie organizată pe 19 ianuarie 2015.

 

INFO-PRIM NEO (Republica Moldova), 18 decembrie 2014