Corul Madrigal – Bilanț la final de an

Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin a ajuns la finalul celui de-al 51-lea an de activitate. Anul 2014 a fost unul bogat în concerte – 35 la număr , atât în țară, cât și în străinătate. Instituția s-a implicat și a pus bazele unor noi proiecte, nelipsind aparițiile televizate.

Madrigal la BruxellesOrașe precum Iași, Sinaia, Târgoviște, Baia Mare, Oradea, Constanța și Timișoara s-au bucurat anul acesta de concertele susținute de celebrul cor dirijat de Anna Ungureanu. În plan internațional, Madrigalul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente internaționale organizate în Bruxelles, Riga, Vilnius, Beijing și Viena. În București, nu au lipsit celebrele concerte de Paști și Crăciun, desfășurate pe scena Ateneului Român, cu casa închisă. Concertul de Crăciun va fi transmis în data de 25 decembrie, de la ora 16:40, pe postul TVR1.

Transformarea proiectului Cantus Mundi, inițiat și prezidat de dirijorul Ion Marin, într-un program național susținut instituțional de Guvernul României, este de asemenea o performanță care va avea ca efect promovarea intensivă a cântului coral în rândul copiilor din toate mediile sociale. Gala de inaugurare  a programului în cadrul căreia 800 de copii din întreaga țară au cântat împreună la Parlamentul României a fost transmisă, în direct, de către TVR1.

Deschiderea față de publicul larg a fost demonstrată – după epuizarea biletelor la concertele din luna decembrie – și prin organizarea în premieră a Concertului de colinde live în Garajul Europa FM, ascultat de peste 300 de mii de români din întreaga lume.

www.madrigal.ro este noul site al corului, relansat în mediul online în luna septembrie, alături desite-ul Programului Național Cantus Mundi, www.cantusmundi.com. De asemenea, canalul de Youtube și pagina de Facebook ale Corului Madrigal au fost relansate și actualizate constant.

 Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” (2013), după ce, din 1965, a participat la toate edițiile marelui eveniment, Corul Madrigal a primit Diploma și Trofeul UNESCO „50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”, din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate.