Cea mai caldă zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani

Ajunul Crăciunului a adus temperaturi ridicate în întreaga ţară, dar şi în capitală, cu valori cu aproape 15 grade peste limitele perioadei. Meteorologul Viorica Dima a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că este cea mai caldă zi de 24 decembrie din ultimii 50 de ani, dar până duminică temperaturile vor redeveni adecvate iernii:

Viorica Dima: Astăzi am înregistrat chiar şi valori de 19 grade. Este vorba de câteva localităţi din partea de sud a ţării. În capitală am avut 16 grade în centrul oraşului, chiar 17 grade au măsurat staţiile de la periferia oraşului Băneasa şi Afumaţi, ceea ce înseamnă, practic, constituirea a noi recorduri zilnice. Această situaţie nu va fi de lungă durată, pentru că deja începând de mâine valorile de temperatură mai scad.
Reporter: După această temperatură foarte ridicată am putea avea fenomene mai neobişnuite sau mai accentuate? Ninsori foarte puternice sau ploi? Ce anunţă o astfel de vreme?

Viorica Dima: O astfel de vreme nu preconizează neapărat fenomene violente, dar nici nu este o vreme care să dureze foarte mult timp, cel puţin nu în această perioadă a anului, atunci când circulaţiile atmosferice se succed foarte rapid. În noaptea de vineri spre sâmbătă, precipitaţiile cuprind toate regiunile ţării şi până sâmbtaă dimineaţa ele se transformă în lapoviţă şi ninsori.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI + 24 decembrie