Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa astăzi în cazul arestării preventive a Elenei Udrea

Elena Udrea află astăzi dacă rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va analiza această propunere a procurorilor DNA. Ea a fost reţinută aseară pentru 24 de ore, fiind acuzată de spălare de bani şi trei infracţiuni de trafic de influenţă. Pe de altă parte, DNA a început verificări pentru a vedea dacă s-au respectat procedurile de predare ale Elenei Udrea.

Motivul acestor verificări este faptul că Elena Udrea a plecat cu cătuşe de la sediul DNA şi a ajuns la arestul poliţie fără acestea. Cu sau fără legătură cu acest aspect, despre cătuşe este şi singura sa declaraţie la ieşirea de la DNA.

Elena Udrea: Poţi pune cătuşele Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului.

Deputat, fost ministru al dezvoltării şi candidat la Preşedinţia României, Elena Udrea a fost acuzată aseară de procurorii DNA de spălare de bani şi trafic de influenţă în legătură cu încheiarea şi derularea a două contracte de licenţiere IT – Microsoft şi e-România – dar şi pentru că ar fi cerut şi primit 500 de mii de euro. Ea s-a prezentat la sediul DNA ieri, la ora 12:00, şi a fost arestată după ora 22:00. Avocaţii săi au precizat presei că audierile au durat trei ore şi că Elena Udrea a respins în faţa procurorilor toate acuzele.

Avocat: Procurorii au renunţat la o infracţiune de spălare de bani, ceea ce este foarte important. Doamna Udrea este un om puternic, este un om optimist, ştie că este nevinovată şi speră că nu va fi nicio problemă la Înalta Curte, în sensul că instanţa va fi convinsă să nu ia măsura preventivă împotriva ei, pentru că nu se impune.

Elena Udrea va fi prezentată astăzi în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie