Premierul Victor Ponta va face o vizită în SUA axată pe dimensiunea economică

Premierul Victor Ponta a plecat în Statele Unite, pentru o vizită axată pe dimensiunea economică. Şeful guvernului a afirmat, înaintea plecării, că le va explica oamenilor de afaceri americani că merită să investească în România.

În prima zi a vizitei, premierul Victor Ponta va avea întâlniri cu secretarul american al comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. Dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic România-SUA se află în prim-planul discuţiilor în cadrul cărora şeful executivului de la Bucureşti vrea să promoveze oportunităţile de investiţii în România în cât mai multe domenii, nu doar cele din sectorul energetic. În acest sens, Victor Ponta le-a cerut şi miniştrilor să fie îndepărtate barierele birocratice, astfel încât companiile americane să vadă în România locul cel mai bun pentru investiţii în această regiune.

Victor Ponta: La relaţii excelente politice şi militare trebuie să avem relaţii mai bune şi economice. Vreau să arătăm că suntem o ţară în care merită să investeşti nu doar pentru că suntem parteneri stategici ai SUA, ci şi pentru că avem o legislaţie şi un sistem care sprijină investiţiile americane.

Pe perioada vizitei în SUA, premierul Victor Ponta a delegat atribuţiile de conducere operativă a guvernului vicepremierului Gabriel Oprea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie