Un fotograf român străbate lumea în căutarea frumuseţii feminine autentice

Mihaela Noroc este un fotograf din România care la 29 de ani şi-a părăsit slujba şi a decis să străbată lumea pentru a realiza un „Atlas al frumuseţii”.

În urmă cu doi ani, şi-a luat rucsacul, aparatul de fotografiat şi a pornit într-o călătorie în jurul lumii pentru a surprinde chipuri autentice de femei din diferite culturi.
Până acum a fost în 37 de ţări şi a pătruns în medii din cele mai diferite. Sunt două moduri în care realizează fotografii pentru Atlasul Frumuseţii. Uneori găseşte un chip interesant şi organizează o scurtă şedinţă foto într-un loc relevant pentru comunitatea şi persoana din faţa aparatului. Alteori, pur şi simplu opreşte femeile pe stradă, le povesteşte despre proiect şi le face, pe loc, una, două fotografii.

2
Mihaela Noroc spune că lumea de astăzi ne determină să ne comportăm şi să încercăm să arătăm la fel, dar diversitatea îşi spune până la urmă cuvântul, mai ales prin instantaneele suprinse în locuri îndepărtate, în comunităţile mai puţin atinse de globalizare. Proiectul Mihaelei îşi propune să realizeze fotografii ale femeilor din toate ţările lumii, reunite în acest Atlas al frumuseţii,  o oglindă a diversităţii şi o inspiraţie pentru cei care, conştient sau nu, se străduiesc să rămână autentici.

1

9

4

8

5
Atlasul este deocamdată unul virtual, lucrările ei pot fi urmărite pe Facebook , Instagram sau Tumblr. Bugetul cu care călătoreşte este foarte limitat şi a decis să lanseze în luna martie o campanie de strângere de fonduri pentru a-şi putea continua periplul şi pentru a putea publica şi o ediţie tipărită a atlasului său. Cei care doresc să sponsorizeze demersul româncei o pot contacta pe pagina de Facebook „Mihaela Noroc Photography”.

Bianca Ioniţă