“Wild Carpathia III – Wild Forever” la Universitatea Central-Europenă

Institutul Cultural Român Budapesta în colaborare cu  Centrul pentru Studii Istorice (Pasts, Inc.)  din cadrul Universităţii Central-Europene organizează joi, 26 februarie 2015, de la ora 18.00 proiecţia documentarului de călătorie “Wild Carpathia III – Wild Forever”, care va avea loc în sala „Oktober Hall” a CEU (str. Oktober 6., nr. 7. Budapesta.).

 După proiecţia filmului va avea loc o discuţie moderată de prof. univ. dr. Constantin  Iordachi, în calitate de co-director al Pasts Inc., la care vor lua parte Alasdair Grant, co-producătorul şi cameramanul filmului şi Marsha Siefert, profesor asociat la Departamentul de Istorie din cadrul CEU, expert în studii vizuale.

 Partea a treia a seriei Wild Carpathia“ este un documentar de călătorie realizat de “European Nature Trust” şi “Almond Films” în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi “Travel Channel”.

 Episodul intitulat “Wild Forever” prezintă nordul României, pornind din Cluj-Napoca şi explorând pe parcurs: Biserica de lemn din Săpânţa-Peri, Cimitirul Vesel din Săpânţa, Biserica de lemn din Deseşti (Patrimoniu UNESCO), casele vechi din Maramureş şi mănăstirile din Bucovina, cu punct terminus la Cheile Bicaz.

 „România deţine una dintre bogăţiile naturale cele mai valoroase ale planetei, o zonă vastă plină de sălbăticie, cu piscuri de munte impresionante şi păduri neatinse, care oferă habitat pentru o faună şi floră cu mii de specii de animale şi plante”, susţin realizatorii documentarului.

 Filmul va fi proiectat în limba engleză, cu subtitrare în limba română.