Primul magazin autohton pentru… stângaci

Dacă în Roma Antică, Julius Caesar a decretat ca bărbaţii să scrie numai cu mâna dreaptă, stângacii fiind numiţi „ghinionişti” sau „neîndemânatici”, această formă de discriminare continuă până în zilele noastre. De la profesori care lovesc cu rigla peste palmă elevii stângaci, până la obiecte banale precum clanţa, foarfeca sau chiar mouse-ul, lumea este configurată după mecanismele de funcţionare ale dreptacilor.
La ora actuală, se estimează că 15% din populaţia planetei este stângace, însă majoritatea nu a manifestat „nemulţumiri” cu privire la discriminarea producătorilor mondiali, care au construit obiecte numai pentru uzul dreptacilor. În România, până de curând, obiectele pentru stângaci au reprezentat un segment de piaţă extrem de firav din cauza dificultăţii achizionării lor, prin intermediul Internetului, din pieţele americane sau chiar chinezeşti.
Trendul mondial pentru „repararea morală” a acestei minorităţi a ajuns şi în ţara noastră, deschizându-se primul magazin românesc care comercializează obiecte realizate special pentru stângaci şi care au menirea de a le face acestora viaţa mai uşoară. Beneficiarii magazinului sunt atât copiii şi elevii, care pot achiziţiona pixuri, ascuţitori, foarfece sau jocuri pentru stângaci, cât şi adulţii, care pot găsi pe www.e-stangaci.ro, ceasuri, obiecte de bucătărie, pentru grădină sau chiar instrumente muzicale special create pentru acest segment de consumatori.
„Ne-am gândit că şi stângacii trebuie să aibă drepturi egale cu dreptacii, deoarece discriminarea la adresa stângacilor datează de sute de ani. Stâgancii ar trebui respectaţi aşa cum sunt, fără ca dreptacii să le corecteze acest aşa-zis „defect” încă din primii ani de şcoală şi până la bătrâneţe. Acum şi stângacii autohtoni pot cumpara de la primul magazin românesc dedicat lor, tot felul de obiecte: pornind de la rechizite şcolare, instrumente muzicale, ceasuri, până la obiecte de bucătărie şi pentru grădină. Acestea sunt special create pentru uzul lor şi au menirea de a le face munca, scrisul şi distracţia mai uşoară”, declară Ramona Berendea, managerul singurului magazin românesc pentru stângaci.