Comisia pentru Revizirea Constituţiei încearcă să finalizeze raportul până în iunie

Noul preşedinte al Comisiei Comune pentru Revizuirea Constituţiei, senatorul PSD Ioan Chelaru speră ca raportul Comisiei să fie finalizat la data de 1 iunie. Proiectul ar urma să fie  dezbătut în Senat iar în sesiunea ordinară din toamnă să fie discutat şi în Camera Deputaţilor. Alina Stănuţă relatează.
Reporter: Ioan Chelaru spune că a gândit şi o foaie de parcurs pentru revizuirea Constituţiei care prevede ca până la începutul verii să fie finalizat raportul comisiei.
Ioan Chelaru: Dacă am finaliza cum ne dorim raportul la 1 iunie, în luna iunie să fie dezbătut proiectul în Senatul României, urmând ca în toamnă, septembrie, octombrie, dezbaterile să meargă la Camera Deputaţilor şi la sfâritul lunii octombrie supus votului. Dacă nu se va pune problema unei comisii de mediere, atunci putem să ne gândim în 30 de zile la organizarea de referendum.
Reporter: Şi vicepreedintele comisiei, deputatul PNL Valeria Schelean îşi doreşte ca acest proiect să fie dezbătut mai repede.
Valeria Schelean: Eu cred că plecând de la punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, plecând de la decizia Curţii Constituţionale, se va ajunge la o nouă formă de revizuire a Constituţiei. Practic, nu putem vorbi de un raport dat pe proiectul anterior.
Reporter: La lucrările comisiei vor fi invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Avocatului Poporului şi ai Consiliului Legislativ.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 martie