La moţiunea de cenzură PSD a acuzat guvernul că a aplicat măsuri care au dus la o cădere liberă a economiei

Realizator: Prima moţiune de cenzură la adresa actualului guvern depusă de PSD a fost citită miercuri în plenul parlamentului. Dezbaterea şi votul sunt programate marţea viitoare, într-un nou plen reunit. Cătălin Purcaru are detalii:
Reporter: Social-democraţii acuză guvernul că a aplicat măsuri care au dus la sărăcirea populaţiei şi la o cădere liberă a economiei. În textul documentului sunt exprimate critici cu privire la pensie, educaţie, sănătate şi agricultură. Nu este uitat nici PNRR, despre care PSD afirmă că populaţia va plăti mai mult pentru a beneficia de fondurile europene.
Senatorul Lucian Romaşcanu: Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare. România trăieşte de pe o zi pe alta din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro-leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai lucruri fantastice.
Reporter: Deşi situaţia de la TVR şi Radioul public ar fi trebuit clarificată, după ce CCR a decis că procedurile de numire a conducerilor interimare sunt neconstituţionale, dezbaterea a fost amânată din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Procedural, birourile permanente reunite ale parlamentului se vor reuni pentru numirea unui noi conduceri interimare. Social-democraţii au anunţat că analizează atacarea în contencios administrativ o astfel de decizie./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iunie)