Domnul Sorin Oprescu, Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare

Domnul Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat francez (cu rang de Ministru delegat) pentru Veterani și Memorie,în va oferi însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare domnului Sorin Oprescu , Primar general al Bucureștiului, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, joi, 12 martie 2015, la Reședința Franței (Strada Biserica Amzei nr 13-15) de la ora 18.00 . La ceremonie va participa și Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Această decorație pune în valoare cariera de medic specialist a domnului Oprescu, de formație chirurg, fost director al Spitalelor Universitar şi Elias din Bucureşti, precum și cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de Primar general, funcție pe care o ocupă din 2008.

 Legătura domnului Oprescu cu Franța a fost întotdeauna una strânsă și sinceră, bazată pe colaborări importante în domeniul cultural, urbanistic, dar și social, mai ales prin implicarea domnului Primar general în Proiectul Ferentari care are ca scop asistența sanitară și socială a persoanelor excluse din cartierul Ferentari.

 De altfel, domnul Sorin Oprescu va efectua o vizită la Paris, pe 26 martie, la invitația omologului său, doamna Anne Hidalgo. Vizita are loc cu ocazia reuniunii primarilor din capitalele europene, în cadrul pregătirilor pentru Conferința  „Paris Climat 2015”. Franța a fost numită oficial țară gazdă a celei de-a 21-a  Conferință a părților la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (Paris Climat 2015), care va avea loc între 30 noiembrie și  11 decembrie. Întâlnirea dintre domnul Oprescu și doamna Hidalgo se va axa și pe cooperarea bilaterală, mai ales în domeniul culturii și urbanismului.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în anul 1802 şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent. Este o decoraţie care şi-a menţinut de-a lungul anilor o strălucită reputaţie.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la acest eveniment sunt rugați să se acrediteze la această adresă până joi, 12 martie, ora 12.00.

Mulțumim pentru colaborare!