Moţiunea simplă cu tema „Fondurile europene în guvernarea PSD”, iniţiată de opoziţie, a fost respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, cu 96 de voturi pentru, 184 împotrivă şi 21 de abţineri moţiunea simplă cu tema „Fondurile europene în guvernarea PSD”, iniţiată de opoziţie. Semnatarii documentului i-au cerut ministrului de resort, Eugen Teodorovici, să răspundă în faţa parlamentului pentru problemele legate de cheltuirea banilor comunitari.
Liberalii, semnatari ai moţiunii, au subliniat că România se află în situaţia de a repeta greşelile făcute în perioada 2007-2013, din cauza cărora se plasează pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene. Vina pentru modul în care sunt gestionaţi banii comunitari aparţine guvernului Ponta şi respectiv ministrului de resort, Eugen Teodorovici, au spus în plen parlamentarii PNL. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că toate propunerile pe care liberalii le-au făcut în moţiunea simplă pe tema fondurilor europene au fost puse în practică.
Eugen Teodorovici: „Am demonstrat că ne-am atins obiectivele şi o vom face în continuare. Totodată, cred însă că acum este momentul să demonstrăm că ştim să construim nu doar să dărâmăm şi că România este un stat membru al UE matur şi responsabil, nu doar un forum al dezbaterilor derizorii”.
Eugen Teodorovici a mai spus că în acest an estimează o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 5% pentru următorul cadru financiar şi a invitat grupurile parlamentare la o dezbatere pe tema banilor comunitari.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 martie)