Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a îndemnat băncile din România, dar şi guvernul, să se implice în sprijinirea IMM

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a îndemnat băncile din România, dar şi guvernul, să se implice mai curajos în sprijinirea IMM, în special în zonele unde mediul de afaceri este mai puţin dezvoltat şi mai ales pentru ideile productive economic. Demnitarul european, care a participat la Bucureşti la un seminar dedicat oportunităţilor de finanţare pentru IMM în noul buget comunitar multianual, a avertizat că, spre deosebire de marile companii, firmele mici întâmpină dificultăţi în a obţine finanţare.
În UE, 8 din 10 slujbe sunt create de IMM, acestea reprezentând totodată 99% din totalul europene. Aşadar, pentru a încuraja creşterea economică, este necesar să fie sprijinit accesul la finanţare pentru aceste societăţi, a precizat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, în cadrul unei conferinţe dedicate modalităţii de îmbunătăţire a accesului la finanţare pentru IMM.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 martie)