Evenimente organizate la Ipoteşti cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei

La Biblioteca Naţională de Poezie din Ipoteşti a fost inaugurată astăzi o secţie specială de carte în limba italiană. Acţiunea face parte din seria de evenimente organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei.
Asociaţia Romeni inVeneto a sărbătorit în acest an Ziua Mondială a Poeziei acasă la Eminescu. Poeţii, traducătorii şi scriitorii, dar şi oamenii de afaceri italieni au donat peste 1.200 de volume de carte italiană Centrului naţional de studii „Mihai Eminescu” din Ipoteşti, acolo unde astăzi a fost deschisă, în premieră absolută, Secţia de carte în limba italiană în cadrul Bibliotecii Naţionale de Poezie de la Ipoteşti.
Delegaţia italiană a participat astăzi la mai multe acţiuni şi schimburi culturale dedicate Zilei Mondiale a Poeziei, organizată la Botoşani şi Ipoteşti şi care vor continua în următoarele două zile la Iaşi şi Suceava. Tot astăzi, Muzeul Literaturii din Iaşi a lansat la Ipoteşti un proiect internaţional unic în cadrul Festivalului internaţional de literatură şi traducere, FILIT. Acesta este dedicat unui număr de şase rezidenţi traducători din limba română într-o limbă străină şi se va desfăşura până în luna octombrie la Ipoteşti, Vatra Dornei, Brăila şi Iaşi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 martie)