Sărbătoarea Floriilor, întâmpinată cu muzică la ICR Londra

adela liculescuPopulara serie de concerte de prânz, pe care ICR Londra o organizează de peste patru ani în parteneriat cu St-Martin-in-the-Fields și care atrage de fiecare dată sute de melomani în somptuosul monument arhitectonic din Trafalgar Square, reîncepe în 6 aprilie, imediat după Paștele catolic și protestant și Sărbătoarea Floriilor, cu un concert plin de exuberanță și energie tinerească.

Recitalul va fi oferit de tânăra pianistă Adela Liculescu, câştigătoarea de anul trecut a menţiunii speciale „Constanţa Erbiceanu” pentru cel mai bine clasat pianist român din cadrul Concursului Internaţional „George Enescu”, care va prezenta un program din care fac parte faimoasa „Pavană” din Suita de pian Op.10 de George Enescu, „Sonata” în Si minor, S178 de Franz Liszt şi „Valsul” de Maurice Ravel.

Adela Liculescu s-a născut la Craiova în anul 1993 şi a început să studieze pianul la vârsta de patru ani. În prezent studentă a Conservatorului din Viena, s-a remarcat ca o natură artistică sensibilă, dublată de o inteligenţă muzicală neobișnuită. În perioada 2001 – 2012, a participat la mai multe ediţii ale unor cursuri de măiestrie interpretativă, unde s-a perfecţionat cu pianiştii Walter Krafft, Csíky Boldizsár, Mihai Ungureanu, Martin Hughes, Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Carlos Roque Alsina, Jacques Rouvier şi Sylviane Deferne.

Premiile naţionale şi internaţionale i-au permis să susţină recitaluri şi concerte pe scene renumite din ţară şi din străinătate, precum Ateneul Român, Teatrul Naţional, Teatrul Odeon, Sala ARCUB, Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti, sălile de concert ale Academiilor de Muzică din Bucureşti şi Cluj-Napoca, Musikverein din Viena, Centrul Cultural „Gasteig” din München, Bad Tölz din Murnau sau Palatul Albrizzi din Veneţia. A cântat împreună cu Filarmonica „Oltenia” din Craiova, Filarmonica din Sibiu și Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

Seria pe care ICR Londra o organizează la St-Martin-in-the-Fields continuă pe data de 1 iunie cu un recital al sopranei Delia Noble, acompaniată de tânărul pianist Alexandru Lazăr.

Concertul pianistei Adela Liculescu este organizat de ICR Londra și finanțat de Institutului Cultural Român.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk.