World Education Fair, târgul la care cei mai buni elevi români se întâlnesc cu reprezentanții universităților de top din străinătate, revine în acest weekend la București

Bucureşti, 23 septembrie 2015 – World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională la care universitățile de elită din străinătate vin să își prezinte programele de studiu tinerilor români, are loc pe 26 și 27 septembrie la Hotel Athénée Palace Hilton din București, între orele 10.00 și 17.00.

La World Education Fair atât tinerii români cât și familiile acestora au posibilitatea să stea de vorbă direct cu reprezentanții unora dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Danemarca, Elveția și Statele Unite. Reprezentanții universităților le vor oferi studenților și elevilor de liceu toate informațiile necesare despre studiile universitare de licență, master și MBA, precum și informații despre cum pot obține burse sau finanțări la aceste instituții.

Pe lângă reprezentanții universităților de top din străinătate, la World Education Fair vor fi prezenți și studenți de la facultățile respective. Astfel, tinerii liceeni interesați să studieze la o facultate de elită din străinătate și părinții lor vor avea ocazia să discute direct cu aceștia, pentru a afla detalii și informații concrete despre viața în campusurile universitare și țările respective, în loc să studieze zeci de broșuri sau pagini de Internet.

Sabina Negut si Mihai BarbuAm auzit prima dată de World Education Fair de la prieteni și după aceea am căutat mai multe informații pe Internet, iar participarea la târg m-a ajutat să aleg una dintre cele trei universități selectate inițial. Informațiile obținute despre facultatea la care mi-am dorit să studiez m-au ajutat să fac alegerea cea mai bună pentru viitorul meu profesional”, a declarat Mihai Barbu, student la Imperial College London.

Ana Maria PappI-am cunoscut pentru prima dată pe reprezentanții universității la care sunt acum studentă la una dintre edițiile anterioare ale World Education Fair”, a adăugat Sabina Neguț, anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. „Dacă aș fi din nou în situația de a-mi alege facultatea aș face aceleași lucruri: aș veni la World Education Fair pentru a afla care sunt cele mai bune specializări și universitățile care le includ în programa lor și apoi aș căuta sfatul unui consultant educațional, pentru că el te poate informa, datorită experienței sale, despre avantajele studiului într-o țară sau alta, precum și despre specializările care ți se potrivesc și criteriile de admitere”.

Universități participante

Printre universitățile participante se numără City University London, care se află în top 5% din lume, conform Times Higher Education World University Rankings 2013/14 și în Top 10 universităţi din UK  în ceea ce priveşte salariile absolvenţilor1, fiind catalogată de The Guardian University Guide 2014 universitatea nr. 1 din Londra pentru business şi management şi  nr. 4 în Marea Britanie, Coventry University, care ocupă poziția a doua2 în clasamentul Sunday Times University Guide 2012, King`s College London, una dintre universităţile aflate în Top 20 universități ale lumii, cunoscută şi pentru cei doisprezece absolvenți laureaţi ai premiului Nobel, printre care Mario Vargas Llosa – premiul Nobel pentru literatură în 2010 sau Peter Higgs – premiul Nobel pentru fizică în anul 2013, sau The Hague University of Applied Sciences, reprezentant de elită al instituţiilor de învăţământ cu orientare profesională, care are cadre didactice şi studenţi din peste 100 de ţări.

Top 3 destinații de studiu căutate de tinerii români

În topul primelor trei destinații de studiu se mențin în continuare, pe lângă Marea Britanie, Danemarca și Olanda. Destinația preferată și în același timp și cea mai scumpă rămâne, ca și anul trecut, Marea Britanie. Tinerii români care doresc să studieze în străinătate pot beneficia de programe de informare și consultanță oferite de către organizatorii World Education Fair, Integraledu, care îi pot consilia pe tot parcursul procesului de admitere pentru a alege universitățile potrivite și pentru a pregăti toate detaliile necesare admiterii la aceste universități.

Metode de finanțare a studiilor

 

Pe lângă informațiile despre cum poți obține o bursă totală sau parțială oferită de unele universități participante la World Education Fair, poți afla de la consultanții Integraledu informații despre metode alternative de finanțare, despre împrumuturi pentru studii și despre metodele de rambursare ale acestora. Chiar dacă familia unui tânăr aflat la început de drum nu are posibilități financiare mari, acesta poate studia în străinătate obținând împrumuturi de studii care se returnează doar în momentul în care se va angaja și salariul său anual va depăși o anumită sumă. Un exemplu este împrumutul acordat de statul britanic, care oferă un grant de până la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face în  termen de 30 de ani din momentul în care absolventul și-a găsit un loc de muncă, iar rambursarea începe doar dacă venitul său va depăși 21.000 de lire pe an și reprezintă aproximativ 9% din suma care depășește acest venit.

World Education Fair este atât o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universitățile din străinătate le propun viitorilor lor studenți, cât și un prilej de cunoaștere și creștere a șanselor lor de reușită la aceste universități. Prezența tinerilor români în număr din ce în ce mai mare arată interesul crescut al acestora și dorința de a face din timp alegerea cea mai potrivită pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanță educațională din România, care reprezintă peste 300 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA. „Un târg educațional îți oferă posibilitatea să discuți față în față cu reprezentanți ai universităților și astfel îți poți da seama care ți se potrivesc și ce criterii de admitere au”, a adăugat Papp.

Ca și până acum, toți cei care doresc să vină la World Education Fair pot participa gratuit, iar înscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro/register.php. Mai multe informații despre World Education Fair se găsesc la www.worldeducation.ro.

Cei care nu vor putea ajunge la ediția din București pot participa la târgurile World Education Fair care vor avea loc în Timișoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timișoara, în Galați, pe 30 septembrie, la Hotel Vega, sau în Constanța, pe 1 octombrie, la Hotel Ibis.