Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Canada a fost anunțată oficial

Căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Cercel-Tecșor, a anunţat oficial jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Canada contând pentru Play-Off-ul Grupei Mondiale. Pe lista oficială înaintată forului internaţional de tenis au fost nominalizate: Irina-Camelia Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu și Raluca Olaru.

Alina Cercel-Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României:

”Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Canada reunește unele dintre cele mai valoroase jucătoare ale momentului, niciuna din aceste fete nefiind la prima nominalizare.

De când am preluat această echipă am avut ca obiectiv să valorific fiecare jucătoare, astfel încât să formăm împreună o echipă unită și puternică. Întotdeaua relațiile din echipă s-au bazat pe profesionalism, respect și încurajare reciprocă. Mulțumesc Irinei, Alexandrei, Andreei și Ralucăi, dar și Simonei, Monicăi și Soranei pentru ce am realizat împreună până în acest moment și pentru ceea ce vom face în continuare.

Lipsa vreunei jucătoare din echipă, din diferite motive – accidentare sau pentru că se află într-o etapă importantă în cariera ei – nu va schimba din spiritul și unitatea pe care am câștigat-o împreună.

Generația actuală de fete este una de excepție; ele au reprezentat țara cu drag în numeroasele competiții de juniori (individuale și pe echipe) și au continuat să o reprezinte cu cinste ridicându-și valoarea și în competiția de Fed Cup. Aceste fete, așa cum au declarat în nenumărate rânduri, vin să reprezinte România cu sufletul și sunt mândră de ele.

Ne aflăm acum, după atâția ani, din nou la porțile elitei mondiale. Iar pentru această confruntare, aliniem o echipă echilibrată, care va face cinste românilor prin determinarea, lupta, optimismul și ambiția cu care vom aborda partida din barajul pentru Grupa Mondială.

Dorim să mulțumim și tuturor românilor pentru susținerea de până acum și îi asigurăm că oriunde jucăm, vom reprezenta întotdeauna cu mândrie tricolorul. HAI ROMÂNIA!”.

Întâlnirea dintre România şi Canada va avea loc în perioada 18-19 aprilie 2015, la Arena Maurice Richard din Montreal (Canada). Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu sunt programate sâmbătă, 18 aprilie 2015, iar duminică, 19 aprilie 2015, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu.

Echipa care va câştiga întâlnirea va juca în turul 1 din Grupa Mondială, iar echipa care va pierde va juca în prima rundă din Grupa Mondială II.

Echipa României

Irina Begu

FED CUP (24 de ani, 36 WTA – la simplu, 60 WTA – la dublu)

– a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

– prezentă în 10 întâlniri

– a jucat 15 meciuri

– simplu (victorii/înfrângeri) 4/3

– dublu (victorii/infrangeri) 6/2

Alexandra Dulgheru (25 de ani, 68 WTA – la simplu)

– a debutat în Fed Cup în 2010, în Portugalia

– prezentă în 8 întâlniri

– a jucat 12 meciuri

– simplu (victorii/înfrângeri) 4/3

– dublu (victorii/infrangeri) 1/4

Andreea Mitu (23 de ani, 107 WTA – la simplu, 215 WTA – la dublu)

a făcut parte din echipa de Fed Cup a României în 2013, în Israel

Raluca Olaru (26 de ani, 58 WTA – la dublu)

– a debutat în Fed Cup în 2007, în Bulgaria

– prezentă în 11 întâlniri

– a jucat 14 meciuri

– simplu (victorii/înfrângeri) 3/3

– dublu (victorii/infrangeri) 3/5