Liberalii vor sesiza CCR în cazul în care Senatul va lua o decizie contrară hotărârii a Curţii

Liberalii îi solicită preşedintelui Senatului Călin Popescu-Tăriceanu să redacteze urgent hotărârea solicitată de Curtea Constituţională şi să o publice în Monitorul Oficial. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că liderul Senatului are obligaţia să demisioneze din funcţie pentru că a permis generarea unei astfel de situaţii.

Alina Gorghiu: Cerem ca astăzi Senatul, prin preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să trimită către Monitorul Oficial hotărârea de aprobare a cererii DNA în cazul senatorului Şova. Preşedintele Senatului are obligaţia de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituţiei şi pentru o sfidare a tuturor legilor şi jurisprudenţei Curţii Constituţionale în materia analizată în cazul Şova.

Realizator: Alina Gorghiu a mai subliniat că liberalii vor sesiza Curtea Constituţională în cazul în care Senatul va lua o decizie contrară hotărârii de astăzi a Curţii Constituţionale.

Senatul va trebui să formuleze o hotărâre de respingere a deciziei luate, astăzi, de Curtea Constituţională, a declară de cealaltă parte vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru. În opinia sa, conducerea Senatului se va întruni pentru a discuta această situaţie, urmând să solicite Comisiei juridice o propunere de text care să fie aprobată de către Biroul Permanent şi prezentată plenului Senatului şi care să respecte în integralitate votul pe care l-au dat senatorii pe 25 martie la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 aprilie