Ziua Forţelor Terestre

Statul Major al Forţelor Terestre desfăşoară, în perioada 18-23 aprilie, manifestări publice dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre.
Miercuri, 22 aprilie, începând cu ora 10.00, se va desfăşura ceremonia militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului, şi decorarea Drapelului de Luptă al Statului Major al Forţelor Terestre cu Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.
Tot miercuri, în Parcul Carol I, între orele 14.00 şi 18.00, se va organiza o expoziţie de echipamente, armament şi tehnică militară folosite atât în cadrul activităţilor curente de instruire, cât şi în misiunile din teatrele de operaţii. Vor fi prezentate exerciţii demonstrative de escaladă, supravieţuire şi intervenţie a specialiştilor genişti, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului (drill-team) susţinute de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Elevi şi studenţi militari vor prezenta oferta educaţională a instituţiilor de profil din compunerea Forţelor Terestre şi algoritmul procesului de recrutare, selecţie şi admitere în învăţământul militar.
Alături de militarii români se vor afla şi reprezentanţi ai Batalionului 2 din Regimentul 2 Cavalerie al Forţelor Terestre americane, aflaţi în ţara noastră pentru a participa la exerciţiul WIND SPRING.
În seara zilei de joi, 23 aprilie, se va desfăşura, între orele 20.00 şi 22.00, retragerea cu torţe, pe itinerarul: Cercul Militar Naţional – Opera Naţională Bucureşti – Palatul Cotroceni – sediul Statului Major al Forţelor Terestre.

(Biroul de Presă al M.Ap.N. – 20 aprilie)