Târgul Agraria, un succes din prima zi

Cea de-a 21-a ediţie a Târgului Agraria a fost inaugurată joi, 23 aprilie, în câmp deschis, pe platforma Tetarom 3, din comuna Jucu, judeţul Cluj, şi va fi deschis până duminică, 26 aprilie, inclusiv. Târgul este specializat în agricultură, zootehnie şi industrie alimentară, iar precedentele 20 de ediţii au avut loc în Cluj-Napoca, la complexul ExpoTransilvania. Suprafaţa disponibilă în oraş s-a dovedit în final prea mică pentru nevoile crescânde ale târgului, aşa că, din acest an, totul s-a mutat la Jucu. La festivitatea de deschidere a celei de-a 21-a ediţii a târgului Agraria a fost prezent şi managerul firmei organizatoare, Bernd Koch, care s-a declarat mulţumit atât de precedentele ediţii cât, mai ales, de noul amplasament de la Jucu.
Prezent la festivitatea de deschidere, directorul general al APIA, Mihail Puţintei, a considerat că asemenea târguri ar trebui să aibă loc în toate regiunile ţării, fiind o ocazie excelentă pentru contacte între fermieri şi furnizorii de materiale, materii prime şi consultanţă agricolă. De aceeaşi părere a fost şi secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, care a adăugat că, în 2014, agricultura a devenit contributorul principal în formarea PIB, iar dezvoltarea exploataţiilor comerciale a condus la restrângerea semnificativă a suprafeţelor de pârloagă.
Expozanţii s-au declarat încântaţi atât de noul amplasament al Târgului cât şi de numărul mare de vizitatori înregistrat chiar de la deschidere.

(RADIO CLUJ, 24 aprilie)