Codul de Procedură Fiscală a fost adopta în Senat

Codul de Procedură Fiscală iniţiat de Guvern a fost adoptat astăzi de Senat, după ce ieri a fost votat şi noul Cod Fiscal. Cea mai importantă prevedere se referă la reducerea TVA pentru toate bunurile şi serviciile de la 24% la 20%, începand cu 1 inuarie 2016. Alina Stănuţă a asistat la dezbaterile din plen:
Reporter: Cu 67 de voturi pentru, 17 mpotrivă şi cinci abţineri proiectul Codului de Procedură Fiscală a trecut de Senat. În timpul dezbaterilor, senatorul PNL Mărinică Dincă a criticat prevederile documentului şi, ceea ce spune el, prerogativele sporite ale ANAF.
Mărinică Stănuţă: Taxele se iau prin acest instrument, Codul de Procedură Fiscală. Aţi auzit în zona publică discutându-se de faptul că ANAF în ultima perioadă a luat măsuri abuzive. Îi permite acest Cod de Procedură Fiscală să ia şi mai bine aceste măsuri abuzive.
Reporter: În replică, ministrul finantelor, Eugen Teodorovici, a menţionat că noul Cod de Procedură Fiscală va aduce echilibrul între drepturile şi obligaţiile contribuabililor şi eficienţă în activitatea de administrare a impozitelor şi taxelor. Eugen Teodorvici a mai adăugat, referindu-se la Codul Fiscal adoptat ieri de Senat, că este un document pentru economia României.
Eugen Teodorovici: Acest cod fiscal nu aduce niciun fel de taxă nouă, nu creşte niciun fel de taxă existentă din prevederile anterioare, este un Cod Fiscal pentru români şi pentru economia din România.
Reporter: Cele două documente vor fi înaintate Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 aprilie)