“LIVE” în regia lui Vlad Păunescu, din 15 mai în cinematografe

Debutul în regie al lui Vlad Păunescu, lungmetrajul “LIVE” va fi lansat de Castel Film în cinematografele din România pe 15 mai.

Pelicula îi are în distribuție pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac.

Lungmetrajul “Live” spune povestea Emei, intrerpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Scenariul este semnat de Vlad Păunescu și Mihai Mănescu, director de imagine Adrian Silișteanu, scenografia a fost realizată de Călin Papură, costumele au fost create de Oana Păunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Mărgineanu.

Vlad PaunescuVlad Păunescu este unul dintre cei mai importanți producători de film autohtoni. În 1992 a pus bazele celei mai mari case de producție din România:  Castel  Film. De atunci și până în în prezent de numele lui Vlad Păunescu se leagă peste 120 de filme românești și străine, precum: „Seven Seconds” (regia Simon Fellows),  „Borat”(regia Larry Charles),  „Cold Mountain” (regia Anthony Minghella), sau  „Damen tango” (regia Dinu Tănase), „Legiunea străină” (regia Mircea Daneliuc), „Train de vie” (regia Radu Mihăileanu). Vlad Păunescu a semnat imaginea pentru 17 lungmetraje românești importante, premiate la Festivalurile Internaționale de film de la Manila, Moscova, Berlin, Toronto printre care amintim peliculele lui Dan Pița “Concurs” și “Faleze de nisip”.

Rodica LazarRodica Lazăr, actriță a Teatrului Bulandra, este cunoscută publicului din România pentru nenumăratele colaborări cu regizori importanți de teatru precum: Alexandru Darie, Andrei Serban, Yury Kordonsky. Prima întâlnire importantă în film a avut-o în 2002 cu regizorul Costa Gavras în lungmetrajul “Amen”. De atunci ea a putut fi văzută în pelicule precum “Moartea domnului Lăzărescu” ( regia Cristi Puiu), “Tinerețe fără tinerețe” (regia Francis Ford Coppola) , “Principii de viață” (regia Constantin Popescu jr.). Rodica Lazăr poate fi văzută anul acesta și în scurtmetrajul “Ramona” (regia Andrei Crețulescu), proaspăt selectat la Cannes în secțiunea “Semaine de la Critique”.

Tudor ChirilaActor, solist vocal, compozitor și producător, Tudor Chirilă a jucat în 14 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroși regizori români, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian,Victor Ioan Frunză, Gelu Colceag, Horațiu Mălăele. În 2004 a câștigat un premiu UNITER pentru rolul „Malvolio” din “A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare în regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tânăr actor care a obținut această distincție  până în acel moment. Printre producțiile de film în care a jucat se numără “Legături bolnăvicioase” în regia lui  Tudor Giurgiu, “Milionari de weekend” în regia lui Cătălin Saizescu și “Nordrand”, coproducția austro-germană regizată de Barbara Albert.

Tudor Chirilă a debutat în muzică ca membru fondator și vocalist al uneia dintre cele mai iubite formații rock din România, Vama Veche. Alături de colegii lui a produs prima operă rock din România de după ’89 – “Am să mă-ntorc bărbat”. Își continuă cariera muzicală ca lider și solist vocal al formației Vama, formulă în care a lansat două albume. De-a lungul celor 16 ani de muzică a scris, ca autor sau coautor, peste 80 de cântece și a susținut concerte în fața a milioane de oameni.

Castel Film este cel mai important studio de producție din România. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut rămâne “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella). Printre partenerii și clienții Castel Film se numără celebrele case de producţie americane: Paramount, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de “Le Concert” și “Train de Vie” (regia Radu Mihăileanu), “Nunta mută” (regia Horaţiu Mălăele)