Atmosferă incendiară la aniversarea Radio Timişoara

Zilele Radio Timişoara, prilejuite de aniversarea a 60 de ani de la prima emisie în eter, au debutat în 2 mai, la ora 19:00, cu o extraordinară întâlnire cu publicul a echipei Radio Timişoara. Au urcat pe scenă, pe rând, copii şi coordonatoarea Piti-Show, realizatori ai emisiunilor adresate minorităţilor, ai rubricilor şi emisiunilor de ştiri şi sport şi apoi, în ordinea orei de intrare în emisie, realizatorii emisiunilor zilnice, de la matinal şi până la emisiunea-dezbatere Vestul zilei.

Pauzele muzicale ale acestui program aniversar, transmis în direct pe toate frecvenţele Radio Timişoara, dar şi pe Internet, inclusiv video, au fost asigurate de mini-recitaluri live. Primii pe scenă au urcat, prezentaţi de Sergiu Galiş, membrii grupului The Wizards – cel mai tânăr grup pop-rock local, a cărui solistă are 10 ani, dar pregăteşte deja un videoclip pentru piesa Cea mai frumoasă zi. Cătălin Lăpuşcă i-a invitat pe scenă la jumătatea prezentării Radio Timişoara pe cei de la Corso. De la Hunedoara a sosit, în cea de-a treia pauză muzicală, prezentat de Călin Petrescu, Pragu’ de Sus – un grup binecunoscut la Timişoara, promotor al unui pop-rock-folk gustat de public.

Concursul aniversar şi-a desemnat primii câştigători ai rucsacurilor, invitaţiilor la spectacolul folcloric aniversar din 5 mai şi ai vinului de la Cramele Recaş. Celelalte peste 400 de chestionare vor intra astăzi, alături de cele care vor mai fi depuse în urne, la tragerea la sorţi la care, pe lângă premii similare, Agenţia de turism Ultramarin va acorda o excursie la Viena pentru două persoane.

Atmosfera incendiară a primei seri a fost recitalul Holograf. Mii de timişoreni au cântat şi au dansat pe ritmurile celei mai difuzate formaţii la Radio Timişoara. Şi băieţii plâng câteodată, Romeo şi Julieta, Vreau o minune , Ochii tăi sau clasicul deja Banii vorbes’ au fost câteva dintre melodiile fredonate de public împreună cu cei de la Holograf. Un moment special a fost apariţia în public a unei tinere mirese. Dan Bittman, Edi Petroşel, Mugurel Vrabete, Tino Furtună şi Romeo Dediu au susţinut sâmbătă seara un spectacol complet, interacţionând în permanenţă cu publicul care a cântat şi a dansat până la final.

Zilele Radio Timişoara au continuat şi duminică seara cu o Gală de operă, operetă şi balet susţinută de soliştii, corul, baletul şi orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara. Spectacolul a început la ora 18:30 pe scena din Piaţa Victoriei, fiind deschis de Cvartetul de coarde al Facultăţii de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara – clasa conf. univ. dr. Ioan Fernbach şi Ansamblul de percuţie Splash de la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, condus de prof. Alina Cuibariu – Jumugă.