Vizita în România a comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, se va întâlni marţi, 5 mai, la sediul M.Ap.N., cu amiralul Mark Ferguson, comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, aflat în vizită oficială în ţara noastră în zilele de 5 şi 6 mai, la invitaţia şefului Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Pe agenda discuţiilor cu cei doi oficiali români sunt incluse subiecte referitoare la modul de implementare a obiectivelor stabilite cu ocazia Summit-ului NATO din Ţara Galilor, în special Planul de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei, stadiul operaţionalizării Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO şi a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est.

Vor fi abordate, de asemenea, măsurile de asigurare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, evoluţia situaţiei de securitate din zona extinsă a Mării Negre, precum şi participarea Armatei României la misiunea „Resolute Support”, în Afganistan.

Ministrul Duşa şi amiralul Ferguson vor susţine marţi, 5 mai, de la ora 9.45, declaraţii de presă.

Jurnaliştii care doresc să participe la momentul media vor fi aşteptaţi marţi, între orele 9.00 şi 9.30, la sediul M.Ap.N. (punctul de control nr. 3, dinspre Hotel Marriott).