Institutul Cultural Român Budapesta organizează recitalul de muzică de cameră „Lumière” cu Matei Ioachimescu (flaut) şi Cătălina Butcaru (pian) la Budapest Music Center

recital lumiereÎn 19 mai 2015, de la ora 19.30, Institutul Cultural Român Budapesta organizează, în parteneriat cu Budapest Music Center (BMC) recitalul de muzică de cameră „Lumière” susţinut de Matei Ioachimescu (flaut) şi Cătălina Butcaru (pian). Recitalul se va desfăşura în sala de concerte BMC (1093 Budapesta, Str. Mátyás, Nr. 8.)

Programul recitalului de la Budapesta va cuprinde: Claude Debussy – Preludiu la după amiaza unui faun, André Jolivet – Chant de Linos , Vasile Jianu – Preludiu şi Rigaudon, Jules Mouquet – Sonata „La flute de Pan” , Béla Bartók – Dansurile populare româneşti şi François Borne – Fantezia Carmen.

Flautistul Matei Ioachimescu a fost numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către secretarul de stat pentru integrare al Ministerului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei. Este unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai generaţiei sale, care a susţinut concerte în Europa şi Asia. Este absolvent al Universităţii de Muzică din Viena, unde a studiat cu renumita profesoară Barbara Gisler şi s-a perfecţionat cu profesorii Pierre-Yves Artaud şi Heidi Indermühle. A fost membru al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Este invitat frecvent ca membru al unor jurii în competiţii internaţionale şi susţine workshop-uri în Austria, Japonia, România şi Croaţia.

Cătălina Butcaru (pian) La 16 ani a fost admisă la Universitatea de Muzică şi Artă din Viena, unde a fost îndrumată de profesorul Jürg von Vintschger şi pianista Meira Farkas. În 2006 a obţinut masteratul la Universitatea de Muzica din Graz, sub îndrumarea lui Alexander Satz, urmează apoi cursuri de măiestrie cu muzicieni de renume ca Dmitri Bashkirov. De-a lungul timpului a susţinut recitaluri solo, concerte de muzică de cameră şi colaborări cu orchestre pe importante scene din Austria, Italia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şi România.