Concerte în aer liber în foişorul din Parcul Herăstrău

Pianistul Horia Mihail va susţine, astăzi şi mâine, două concerte în aer liber în foişorul din Parcul Herăstrău, realizate cu sprijinul ArCuB. După-amiză, de la ora 17:00, artistul va cânta piese de Mozart, Rachmaninov, Liszt, Schumann şi Brahms, iar mâine programul începe cu o oră mai devreme. Despre publicul şi atmosfera concertelor ne vorbeşte directoarea Centrului Cultural Media Radio România şi directoarea artistică a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Oltea Şerban-Pârâu.
Oltea Şerban-Pârâu: E lume multă, majoritatea care nu intră în săli de concert, în general din motive materiale. Vin acei oameni care fie sunt întâmplător, fie află şi participă la aceste concerte. Cred că este foarte important să facem în continuare şi concertele din parcuri, cântând fix acelaşi program care se cântă şi pe scenă, fără niciun fel de rabat la calitate sau la, să spunem, complexitatea programului. Atmosfera este specială, atmosfera romantică din programul de anul acesta sunt convinsă că va fi cuceritoare, chiar dacă vor fi 2 – 3 picături de ploaie. Nu este acelaşi public dacă plouă şi acelaşi public dacă este soare. Nu este acelaşi public în Herăstrău şi în Cişmigiu. Au fost foarte diferite atmosferele. Aici, în Herăstrău, să spunem, este puţin mai romantic, în Cişmigiu este mai popular.
Concertele din parcul Herăstrău fac parte din Turneul „Pianul Călător”, organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo şi sustinut de Radio România. Această a cincea ediţie a „Pianului Călător” a străbătut numeroase oraşe din ţară, a ajuns şi la Chişinău, iar pe 20 mai se va încheia la Sinagoga din Bistriţa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai