Miting de amploare la Chişinău pentru unirea cu România

Un miting de amploare a avut loc ieri în capitala Republicii Moldova pentru unirea cu România. Organizaţiile unioniste şi simpatizanţii lor au comemorat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus şi au străbătut apoi străzile oraşului scandând lozinci în faţa ambasadelor Rusiei, SUA, dar şi a României. Mariana Vasilache de la Radio Chişinău.
Reporter: Potrivit organizatorilor, în centrul Chişinăului s-au adunat aproximativ 25 de mii de persoane. Manifestanţii au cerut unirea cu România, ca soluţie a problemelor sociale din Republica Moldova.
-: Din 1991 încoace am încercat toate soluţiile. De la comunism să trecem la democraţie, am încercat să fim buni cu Estul, să dăm din ochi celor din Vest, dar o viaţă mai bună şi mai frumoasă nu avem. Înseamnă că trebuie să mergem pe o altă cale. Există o singură cale, unirea!
-: Unire! Unire! Unire!
-: Noi nu vom sărbători 100 de ani de la Unirea din 1918, pentru că deja atunci Unirea din secolul XXI se va realiza. Este unica soluţie şi este un proces inevitabil.
Reporter: Membrii organizaţiilor unioniste au lansat o campanie de colectare a semnăturilor privind unirea şi a anunţat organizarea la 5 iulie a unei mari adunări naţionale pentru unirea cu România.

RADIO ROMANIA ACTUALITATI (15 mai)