Rusia s-a transformat într-o putere impredictibilă şi revizionistă, susţine secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, pune la îndoială angajamentul Rusiei de a sprijini acordurile de la Minsk în vederea destinderii situaţiei din Ucraina. Prezent la Budapesta, unde are loc sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Alianţei Nord-Atlantice, comandantul NATO a precizat că autorităţile de la Moscova s-ar putea confrunta cu noi sancţiuni şi cu izolarea în cazul unui eşec al acordului de încetare a focului în estul Ucrainei. De la Budapesta, corespondentul RRA, Emil Groza relatează.

Reporter: Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, prezent astăzi la Budapesta la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Alianţei Nord-Atlantice, a vorbit între altele despre situaţia din Ucraina, provocările reprezentate de conflictele din Orientul Mijlociu şi nordul Africii şi despre importanţa cooperării şi solidarităţii transatlantice.

Alexander Vershbow: Rusia s-a transformat într-o putere impredictibilă şi revizionistă prin folosirea forţei pentru a schimba graniţele şi pentru a destabiliza estul Ucrainei, caută din nou să divizeze Europa în sferă de influenţă. În plus, prin propagandă, dezinformare şi naţionalism xenofob Kremlinul încearcă să-i convingă pe ruşi că NATO doreşte confruntarea în locul parteneriatului în ceea ce priveşte abordarea ameninţărilor comune.

Reporter: În discursul său, Alexander Vershbow a spus că NATO, ca alianţă, nu îşi permite luxul de a alege între est şi sud, securitatea şi valorile comune fiind supuse provocărilor din ambele direcţii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 mai