Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a depus o coroană de flori la monumentul soldaţilor americani, din Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii, la Bucureşti, Dean Thompson, a depus o coroană de flori la monumentul din Parcul Kiseleff din Capitală, ridicat în memoria soldaţilor americani căzuţi în România în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia marchează şi în România „Memorial Day”, ziua dedicată soldaţilor americani – majoritatea aviatori şi mulţi dintre ei încă neidentificaţi – căzuţi la datorie pentru înfrângerea fascismului – a precizat Dean Thompson.
Dean Thompson: Astăzi ne asumăm cu toată răspunderea datoria de a preţui şi de a onora sacrificiul acestor eroi sacri. De acum înainte trebuie să ne asumăm permanent responsbilitatea de a fi păstrătorii încrederii şi credinţei lor. Trebuie să răspundem permanent celor mai înalte standarde prin care putem măsura propria noastră contribuţie la apărarea libertăţii şi la promovarea dreptăţii. Comemorarea de astăzi este o ocazie de a ne reafirma angajamentul în sprijinul libertăţii pe care au apărat-o cu atâta curaj.
Realizator: La evenimentul comemorativ, care s-a desfăşurat în prezenţa Gărzii de Onoare a României, au fost invitaţi ambasadori şi ataşaţi militari acreditaţi la Bucureşti, oficialităţi civile, dar şi militari români şi americani.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai