Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, la reuniunea Comitetului Regiunilor

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, a declarat, astăzi, că Europa are nevoie de mai multă coeziune, pentru că regiunile Uniunii Europene fac faţă în mod diferit provocărilor care vor defini societatea noastră.

Corina Creţu participă la reuniunea Comitetului Regiunilor, care s-a întrunit la Cluj-Napoca pentru a discuta despre impactul politicii de coeziune a Uniunii Europene. Ea a amintit despre discuţiile purtate în prezent la nivel european cu privire la schimbările – de la cele tehnologice, la cele climatice – care se aşteaptă să modifice şi să pună presiune pe regiuni, în efortul lor de dezvoltare:

Corina Creţu: Schimbările climatice, globalizarea, migraţia, automatizarea şi tehnologiile digitale au un impact diferit asupra regiunilor şi sectoarelor industriale din Uniunea Europeană. Unele regiuni şi companii fac faţă provocărilor şi presiunilor şi se adaptează mult mai bine schimbării, altele au dificultăţi şi se confruntă cu probleme.

Realizator: Comisarul european a adăugat că România a beneficiat de alocări din bugetul comunitar care totalizează 30 de miliarde de euro, iar jumătate dintre investiţiile publice realizate în ţara noastră în ultimii 12 ani au fost cofinanţate de Uniunea Europeană./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 martie