Suspiciune de omor în cazul decesului legendarului artist B.B King

Autorităţile din Nevada au declarat luni că vor deschide o anchetă în colaborare cu Poliţia din Las Vegas privind un posibil caz de omor în legătură cu moartea cântăreţului B.B. King, care a decedat luna aceasta la vârsta de 89 de ani, după ce două dintre fiicele acestuia au adus acuzaţii privind uciderea legendarului artist.

U.S. blues legend B.B. King performs onstage during the 45th Montreux Jazz Festival in Montreux in this file July 2, 2011 photo. REUTERS/Valentin Flauraud

Biroul de Medicină Legală din Nevada a anunţat într-o postare pe Twitter că trupul artistului a fost luat în jurisdicţie pentru efectuarea autopsiei şi că rezultatele vor fi gata peste 6-8 săptămâni.
Fiicele lui B.B King – Karen Williams şi Patty King – citate de Asociated Press, au afirmat că tatăl lor ar fi fost otrăvit de doi dintre colaboratorii săi, unul dintre acesta fiind cel care îi administra afacerile.
„Cred că tatăl meu a fost otrăvit, că i s-au administrat anumite substanţe. Cred că a fost ucis”, au afirmat cele două fiice, separat, în declaraţii scrise pe care avocatul acestora le-a pus la dispoziţia Asociated Press.
Un avocat care se ocupă de averea lui B.B. King consideră că acuzaţiile sunt nefondate şi lipsite de respect. Femeile au mai afirmat într-o postare video online că membrii familiei au fost împiedicaţi să-l viziteze pe artist în ultimele sale zile de viaţă de către cei doi asociaţi.
B.B King, care a încetat din viaţă pe 14 mai la Las Vegas, afirmase la începutul lunii că se află în îngrijire la domiciliu după ce fusese spitalizat în aprilie în urma unei deshidratări legată de diabet.
Înmormântarea lui B.B King era programată iniţial să aibă loc vineri, în Mississippi.

Sursa: Reuters via NewsDaily.com

Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă