Copiii cu rezultate deosebite la limba engleză vor fi premiaţi în cadrul Balului Britanic

Copiii care au obţinut rezultate deosebite la limba engleză pe parcursul anului şcolar 2014 – 2015 vor fi premiaţi în cadrul Balului Britanic, ce se desfăşoară astăzi la Palatul Mogoşoaia. La eveniment sunt invitate aproximativ 800 de persoane: elevi ai unei prestigioase şcoli din Bucureşti, părinţi, profesori şi directori ai instituţiilor de învăţământ. Balul Britanic are, de asemenea, o dimensiune caritabilă, fiind o ocazie pentru strângerea de fonduri destinate copiilor defavorizaţi. Organizatorul evenimentului, Mihai Ganj.

Mihai Ganj: Sărbătorim ziua reginei Marii Britanii în România, în spiritul întrajutorării, o valoare britanică; strângem fonduri pentru copiii care sunt mai defavorizaţi, în sensul că nu au avut şansa să crească alături de părinţii biologici. Aceşti copii sunt crescuţi în acest moment de către o fundaţie „SOS Satele copiilor”, iar noi, cei care participăm în această seară la Balul Britanic, efectiv punem umărul, contribuim financiar ca aceşti copii să poată să aibă bănuţi pentru mâncare, pentru educaţie. Acesta este scopul caritabil al balului. Premiem cele mai bune rezultate ale copiilor la un examen de limbă engleză. Concursul se numeşte „Phonics”, a avut loc în luna mai, iar săptămâna trecută a avut, practic, faza finală în care s-au dat probele orale. În această seară aflăm câştigătorii.

Realizator: Balul Britanic beneficiază an de an de sprijinul Ambasadei Britanice la Bucureşti şi de atenţia Casei Regale a Marii Britanii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie