Moţiunea de cenzură a obţinut doar 194 de voturi favorabile din cele 278 necesare

Moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului a fost respinsă de Parlament, iar premierul Victor Ponta rămâne în funcţie după votul de astăzi.

Reporter: Iulia Gherman – Moţiunea de cenzură a obţinut doar 194 de voturi favorabile din cele 278 necesare pentru a fi adoptată de parlament. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat că premierul Victor Ponta nu are nici o legimitate pentru a mai rămâne în funcţie şi că rezultatul votului asupra demersului liberalilor de a schimba guvernul este o lipsă de respect faţă de românii din diaspora.

Alina Gorghiu: Parlamentarii PSD astăzi au fost nişte fantome prin sală, nu au fost lăsaţi să-şi exercite dreptul de vot. Chiar dacă astăzi nu a avut succes moţiunea noastră de cenzură, o moţiune de cenzură în toamnă împotriva guvernului lipsit de legimitate cu siguranţă va avea succes.

Reporter: Premierul Victor Ponta a subliniat că moţiunea de cenzură a PNL nu se referă la activitatea guvernului ci a parlamentului care lucrează la elaborarea legilor pentru exercitarea fără probleme a dreptului la vot în viitor.

Victor Ponta: Nu au majoritate, haideţi să ne apucăm de treabă că ţara trebuie să fie guvernată. După ce s-a votat astăzi avem guvern, avem majoritate, haideţi să ne apucăm de treabă. Toate celelalte lucruri le putem discuta de luni.

Reporter: La dezbaterile din plenul reunit, deputatul UDMR, Marton Arpad a precizat că parlamentarii Uniunii ar fi votat cu siguranţă moţiunea de cenzură dacă documentul s-ar fi referit şi la teme care vizează proasta gestionare a problemelor din învăţământ şi din domeniul fiscal, funcţionarea defectuoasă a cardului de sănătate sau programul de dezvoltare rurală.

Realizator: Pentru susţinerea moţiunii de cenzură a PNL, sute de persoane au ieşit, astăzi, în stradă în mai multe oraşe din ţară. După cum ne-au transmis corespondenţii noştri, la Arad, Sibiu, Oradea, Constanţa, Timişoara, Ploieşti, Bacău, Giurgiu sau la Targu Mureş, oamenii au protestat şi au cerut demisia premierului Victor Ponta.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie