Comisiile parlamentare reunite pentru apărare au avizat favorabil Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019

Comisiile parlamentare reunite pentru apărare, împreună cu cele pentru controlul Serviciului Român de Informaţii şi al Serviciului de Informaţii Externe au avizat astăzi favorabil Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019. Documentul stabileşte direcţiile de acţiune pentru mai multe domenii care au impact asupra securităţii naţionale. Generalul Ion Oprişor, consilier prezidenţial pentru securitate naţională:
Ion Oprişor: Vorbim de un concept de strategie naţională extinsă, unde pe lângă dimensiunea de apărare sunt abordate şi dimensiunile cu impact asupra securităţii naţionale. Şi aici mă refer la dimensiunea de ordine publică, dimensiunea diplomatică, dimensiunea privind economia şi energia, activitatea de informaţii, contrainformaţii şi de securitate,  dimensiunea privind sănătatea, demografia, cultura, starea socială a populaţiei.
Realizator: Noua Strategie Naţională de Apărare a primit anterior aviz favorabil din parte Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Ea va fi prezentată plenului reunit al parlamentului de preşedintele României, Klaus Johannis, la începutul săptămânii viitoare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iunie