La Guvern sunt programate primele discuţii în vederea modificării legislaţiei privind acreditarea şi funcţionarea unităţilor de îngrijire

La Guvern sunt programate primele discuţii în vederea modificării legislaţiei privind acreditarea şi funcţionarea unităţilor de îngrijire, după numeroaselor cazuri revoltătoare în care au fost descoperite centre, sursă de bani pentru administratori, în care oamenii erau de fapt chinuiţi, şi nu îngrijiţi. Mai multe organizaţii neguvernamentale au fost invitate după-amiază la Palatul Victoria la o întâlnire consultativă.

Modificările legislative ce vor fi identificate la aceste discuţii ar urma să fie promovate printr-o ordonanţă de urgenţă, până la 31 august şi ulterior printr-un proiect de lege ce va fi trimis la parlament, a explicat pemierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Trebuie desființate anumite instituții ale statului care nu funcționează, trebuie regândit sistemul de control și sistemul de autorizare. Voi avea o întâlnire la guvern cu reprezentanții ONG-urilor pentru a găsi modificările legislative pe care să le facem până pe 31 august, urmând să venim cu o lege în parlament.

De asemenea, am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de lucruri. Facem o analiză foarte clară unde ne încadrăm cu nivelul pedepselor și dacă va trebui să modificăm Codul Penal în vreun sens, să venim cu această modificare./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 iulie