Proteste ale angajaţilor Poştei Române

Angajaţi ai Poştei Române au pichetat astăzi sediile prefecturilor din mai multe judeţe, cerând urgentarea aprobării bugetului companiei pentru acest an. Potrivit liderilor sindicali, neaprobarea acestuia afectează grav activitatea curentă şi pune în pericol salariile angajaţilor.
Sorin Şova, liderul Filialei Bacău a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România: Practic, în luna octombrie a anului 2014, au avut loc nişte negocieri între administraţie şi sindicat. Au căzut de acord ca începând cu anul 2015 să fie o majorare salarială de 100 de lei. Acea majorare salarială a avut loc, numai că bugetul trebuia rectificat. În acest moment noi suntem în posibilitatea ca în luna decembrie a acestui an să nu mai avem salrarii.
Realizator: Ministerul de Finanţe refuză avizarea bugetului Poştei Române, pe motiv că acesta prevede o creştere a cheltuielilor cu salariile într-un procent mai mare decât indicele mediu de creştere a preţurilor. Lucrătorii poştali atrag atenţia că, în cazul în care bugetul companiei nu va fi aprobat, în perioada imediat următoare vor fi organizate şi alte acţiuni de protest, atât la nivel judeţean, cât şi naţional, ne-au transmis corespondenţii noştri. Pe de altă parte, reprezentanţii Poştei Române au declarat pentru Radio România Actualităţi că se vor face eforturi în vederea găsirii unei soluţii pentru a nu pune în pericol activitatea operatorului naţional de servicii poştale. Ei au precizat că nu pot comenta revendicările salariaţilor, în condiţiile în care nerespectarea lor nu depinde de managementul companiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 iunie