Festivalul de muzică și poezie „Eminesciana”, ediția XXIX, 2015

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină prezentarea recitalului poetic „Dor de Eminescu”, susținut de actorul Nicolae Jelescu, director artistic al Teatrului Poetic „Alexie Mateevici”, în cadrul manifestărilor Festivalului de muzică și poezie „Eminesciana”, ediția XXIX, 2015.

Consiliul raional Strășeni, organizează, în data de 5 iulie 2015, ediția a XXIX -a a Festivalului de muzică și poezie „Eminesciana”.

Festivalul de muzică și poezie „Eminesciana” se desfășoară tradițional în raionul Strășeni, în pădurea Scoreni, km 6, în „Poiana Eminescu”, din 1986 și are ca obiectiv cunoașterea și promovarea creației Poetui Național Mihai Eminescu. La prima ediție, versurile poetului național au fost aduse în scenă de nume cunoscute ale mișcării de eliberare națională din Basarabia ca Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Leonida Lari, Ion Hadârcă.

Anual la festival participă peste 1000 de persoane, 27 de primării din raionul Strășeni care prezintă expoziții ale meșterilor populari, expoziții gastronomice, oaspeți din raioanele vecine, formații artistice din România, Ucraina, Belarus, scriitori din România și Republica Moldova.