Institutul Cultural Român Budapesta sprijină participarea Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare la Festivalul „La obârşii, la izvor” de la Gyula (Ungaria)

Institutul Cultural Român Budapesta sprijină participarea Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare la cea de-a opta ediţie a Festivalului de promovare a culturii, limbii şi tradiţiilor populare româneşti – „La obârşii, la izvor”, ce va avea loc la Centrul Cultural Românesc din incinta Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, duminică, 4 octombrie 2015. 

Festivalul este organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, în parteneriat cu consiliile judeţene din România. Ediţiile precedente au prezentat publicului tradiţiile populare din judeţe precum: Satu Mare, Bihor, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş, Sălaj şi Cluj.  

Institutul Cultural Român Budapesta a organizat şi în acest an o serie de activităţi culturale dedicate comunităţii româneşti din Ungaria. În perioada 16 aprilie – 15 iunie 2015 Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta a găzduit la sediul său o expoziţie din ciclul „Artişti plastici români din Ungaria”, iar în 8 septembrie 2015 „Ziua Limbii Române” a fost sărbătorită la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi prin intermediul unui spectacol interactiv dedicat elevilor de la Şcoala generală românească din localitate.