În spaţiul audio-vizual ar trebui impuse, procentual, informaţii pozitive, susţine vicepreşedintele comisiei pentru cultură din Senat

Pentru stabilirea unui echilibru în difuzarea informaţiilor ar fi nevoie ca în spaţiul audio-vizual să fie impuse, procentual, informaţii pozitive, a declarat astăzi, la Târgu Mureş, vicepreşedintele comisiei pentru cultură, artă şi mass media din Senat, Marius Paşcan. Senatorul crede că s-ar impune realizarea unei corecturi chiar şi printr-o intervenţie coercitivă în spaţiul audio-vizual.

Marius Paşcan: Este o chestiune controversată şi discutabilă dacă este cazul ca normativ să impunem procentual informaţii pozitive sau nu, adică să intervenim coercitiv în ceea ce se întâmplă în spaiul audio-vizual. Eu cred că, într-un fel sau altul, trebuie să procedăm la o astfel de corectură câtă vreme informaţiile negative triumfă, abundă, adeseori ele compun exclusiv anumite buletine de ştiri la anumite ore la care se uită şi foarte mulţi copii.

Marius Paşcan a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai televiziunilor, radiourilor şi operatorilor de cablu din judeţele Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie