Patru afecţiuni care pot fi tratate cu lămâie

Lămâile pot fi folosite nu numai în bucatărie, ci şi ca tratament împotriva bolilor. Iată patru afecţiuni de sănătate unde lămâia are efecte curative.

1. Vindecă acneea – Vitamină C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare și omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineața, dar în plus poți face și următoarele:
– Aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pe acnee și lasă așa peste noapte. Spală cu apă a două zi dimineața. Se poate să simți o ușoară arsură, dar dispare repede.
– Amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate și lasă o jumătate de oră, apoi clăteşte. Repetă de două ori pe zi, dimineața și seara.
Evident că în cazul unei acnee foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.

2. Calmează anxietatea – Studiile arată că lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității și tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită și ca odorizant de cameră în birouri, pentru a crește eficientă angajaților. Dacă te simți tensionat, pune pe o batistă puțin ulei de lămâie și inhalează.

3. Vindecă aftele – Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot acceleră procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apa caldă și clăteşte gură cu această combinație de trei ori pe zi. Nu contează dacă simți o senzație de arsură în contactul dintre lămâie și afte, contează că ea îți face mult bine, deci perseverează în folosirea ei.

4. Scade febra – Când ai febră din pricină răcelilor, bea o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte și miere, bea-o toată o dată, apoi la fel, la fiecare două ore, până când febra începe să cedeze.

www.ecology.md

Ada Ionescu