Cum să alegem carnea de miel perfectă?

Se apropie Paştele şi, de când ne ştim, pe masă avem friptura de miel, drobul de miel și alte preparate delicioase pentru a ne răsfăța după un post îndelungat. Astăzi vom împărtăși cu dv. câteva sfaturi utile legate de ce să aveți în vedere atunci când alegeți carnea de miel. Ce este important atunci când alegeți mielul?
O caracteristică esențială atunci când alegeți mielul este să cumpărați carne de la un animal tânăr. Reţineţi că cea mai gustoasă și fragedă este carnea unui miel de 4 luni a cărui greutate nu depășește 20 kg. La această vârstă, mielul a început să mănânce iarbă și are seu, ceea ce îl face și mai apetisant. Dacă un animal este hrănit doar cu lapte, carnea va fi fragedă, dar slabă. Dacă mielul este mascul şi are peste jumătate de an, carnea va avea un miros mai puternic şi mai intruziv datorita hormonilor eliberaţi.
Carnea de la oaie adultă este mult mai ieftină, pentru că nu este la fel de gustoasă și miroase puternic. Când căutaţi carne de miel de sărbători, căutaţi şi ştampila. Dovada că mielul este tânăr este culoarea părții grase. Pulpa este roz pal și arată proaspătă.
Să vă împărtășim acum câteva sfaturi culinare pentru prepararea mielului.
Dacă carnea este de miel tânăr, gătiți-o cu vin alb. Va fi incredibil de gustoasă și aromată. Când se adaugă vinul, vasul se lasă pe aragaz pentru a permite alcoolului să se evapore. În cazul în care ați decis să prăjiți ficatul, trebuie să-l înmuiați timp de două ore în lapte proaspăt. Se gătește fără a pune sare. Se face foarte fraged. Cele mai bune condimente pentru miel sunt chimenul, cimbrul, rozmarinul, piperul negru și ardeiul roșu. Preferaţi întotdeauna condimentele proaspete, nu cele uscate. Acestea sunt sfaturile noastre legate de alegerea cărnii de miel de Paște. (www.actualno.com-29aprilie2024)/pmirela

RADOR RADIO ROMÂNIA (29 aprilie)