Românii din comunităţile care trăiesc în afara graniţelor ţării vor primi cărţi în limba română

Românii din comunităţile care trăiesc în afara graniţelor ţării vor primi cărţi în limba română, tipărite sau în format electronic. Cărţile, care vor fi strânse cu ajutorul inspectoratelor şcolare, vor fi trimise, cu precădere, comunităţilor istorice din jurul graniţelor, după cum afirmă ministrul pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tâlvăr.

Angel Tâlvăr: Împreună cu Ministerul Educaţiei am semnat un protocol care să ne permită să folosim reţeaua şcolară românească şi să-i invităm pe toţi elevii din România să participe la efortul pe care-l facem pentru a strânge cărţi şi a le trimite în zonele în care comunităţile de români le cer. În cadrul departamentului noi am sprijinit şi bibliotecile din multe locuri ale lumii, mai ales în regiunile din jurul României, regiuni istorice.

Realizator: Mai multe informaţii despre ajutorul acordat comunităţilor de români din afara ţării veţi afla în emisiunea „Românii de pretutindeni”, ce va fi difuzată, astăzi, la Radio România Actualităţi, începând cu ora 22:10.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie