În Constanţa, autorităţile încep evaluarea pagubelor produse de ploile şi inundaţiile care au afectat localităţile Corbu şi Luminiţa

În judeţul Constanţa, autorităţile încep astăzi evaluarea pagubelor produse de ploile şi inundaţiile fără precedent care au afectat în special localităţile Corbu şi Luminiţa. Continuă şi eforturile echipelor de intervenţie pentru a înlătura ultimele efecte ale ploilor căzute în noaptea de luni spre marţi.

Circulaţia pe drumul judeţean 226, care a fost acoperit de apă, în urma unei viituri puternice, a fost reluată pe un singur fir. Mai multe autospeciale şi motopompe de la Petromidia şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au lucrat pentru a evacua apa şi a permite maşinilor blocate să treacă spre şi dinspre localităţile Corbu şi Năvodari. Oamenii s-au întors în casele inundate pe care le-au părăsit în momentul viituri, iar astăzi, o comisie constituită la nivelul Prefecturii Constanţa va merge în comuna Corbu şi în satul Luminiţa pentru a evalua pagubele produse de ploaia torenţială. Mai mult, după evaluare autorităţile locale vor stabili cum vor putea ajuta familiile care şi-au pierdut în câteva ore agoniseala de o viaţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 octombrie