TIMPUL: Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România a fost adoptată în unanimitate de Senat

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac privind instituirea Zilei de 27 martie drept Zi Naţională a Unirii Basarabiei cu România a fost adoptat de Senat

Proiectul de lege iniţiat de deputatul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, privind instituirea Zilei de 27 martie drept Zi Naţională a Unirii Basarabiei cu România a fost adoptat marţi, 13 octombrie, de plenul Senatului de la Bucureşti.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu unanimitate de voturi de către senatori.

„Votul de astăzi al senatorilor mă bucură nespus. Am fost acolo pentru a susţine importanţa şi necesitatea adoptării acestui proiect de lege. Sunt ferm convins că şi colegii mei deputaţi vor face acelaşi lucru. Unirea Basarabiei cu România este unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre şi avem obligaţia s-o onorăm cum se cuvine”, a declarat Eugen Tomac.

Iniţiativa legislativă va fi transmisă Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi adoptare, aceasta fiind camera decizională.

Potrivit proiectului de Lege, în fiecare an, la 27 martie, de Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România, va fi arborat drapelul României, vor fi organizate evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice, iar Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, în calitate de servicii publice, vor include în programele lor emisiuni sau materiale cu caracter cultural dedicate acestei sărbători.

Sursa: Eugen Tomac

TIMPUL (R. Moldova), 13 octombrie 2015