Preşedintele Klaus Iohannis a avut convorbiri la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la Bruxelles, convorbiri cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, înaintea summitului consacrat crizei imigraţiei. Cei doi lideri au fost de acord că această problemă poate fi rezolvată numai printr-un efort comun al statelor membre, iar preşedintele Iohannis a spus că Uniunea Europeană trebuie să colaboreze cu statele de unde vin refugiaţii.

Klaus Iohannis: Evident că în acest complex de întrebări am ajuns şi la tematica ţărilor de tranzit, de exemplu Turcia, cu care trebuie să colaborăm pentru a avea un control mai bun asupra mişcării refugiaţilor. Am atins, evident, chestiunea siguranţei şi asigurării frontierelor exterioare ale Uniunii Europene şi, în acest context, bineînţeles că a venit vorba şi de Spaţiul Schengen.

Realizator: Preşedintele Parlamemtului European, Martin Schulz, l-a asigurat din nou pe şeful statului român de susţinerea Parlamentului European în aderarea României la Spaţiul Schengen. Este prima întrevedere oficială a preşedintelui Iohannis cu şeful legislativului european, notează corespondentul RRA la Bruxelles, Cerasela Rădulescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 octombrie