Cuvântul „mulţumesc” poate salva căsnicia

Cercetătorii americani au descoperit reţeta succesului pentru a fi cuplurile fericite. Aţi mulţumit deja partenerului? Nu? În acest caz, spun cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA), ar trebui să remediaţi rapid situaţia. În studiu, 468 de cupluri căsătorite au fost intervievate cu privire la situaţia lor financiară, stilul lor de comunicare şi recunoştinţa faţă de parteneri. A spune cuvântul „mulţumesc” demonsterază aprecierea şi ar putea  să prevină divorţurile.
„Studiul arată puterea cuvântului ‘mulţumesc’ „, a declarat autorul principal al studiului, Allen Barton, de la Centrul pentru Cercetarea Familiei, din cadrul Universităţii din Georgia. Concluziile studiului au fost publicate în revista „Personal Relationship”.
„Chiar dacă un cuplu trece prin momente stresante şi are probleme în relaţia sa, recunoştinţa poate avea un impact pozitiv asupra situaţiei în ansamblu” a mai spus Allen Barton. Cercetătorii sunt convinşi că studiul ar putea ajuta cuplurile să-şi depăşească problemele şi să-şi îmbunătăţească relaţia.
„Credem că rezultatele sunt importante pentru că evidenţiază modul în care cuplurile îşi pot consolida relaţia într-un mod simplu. Acest cuvânt ‘mulţumesc’ poate salva căsnicia”, a mai spus Barton.

www.kurier.at – 23 octombrie

Ada Ionescu