Lewis Hamilton poate deveni campion mondial pentru a treia oară în istorie

 În Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, pilotul britanic Lewis Hamilton trebuie să obţină cu nouă puncte mai mult decât Sebastian Vettel şi cu două puncte în plus faţă de Nico Rosberg pentru a reuși să devină campion  mondial pentru a treia oară. Cu trei etape înainte de sfârşitul Campionatului Mondial de Formula 1, Lewis Hamilton ar putea să-şi asigure un nou titlu. Britanicul este lider în clasamentul piloţilor şi are cu 66 de puncte mai mult decât cel de-al doilea clasat, Sebastian Vettel. Sebastian Vettel va fi retrogradat cu zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, după ce motoarele monoposturilor Ferrari au fost schimbate. Lewis Hamilton este nerăbdător să urce cât mai rapid la volanul bolidului său în etapa din acest week-end: „Mai întâi de toate, sunt fericit şi emoţionat că mă aflu aici. Este o plăcere să fiu aici, deoarece circuitul este fantastic. Din 2012, acest Mare Premiu este unul de succes pentru mine şi vreau să continui această serie. Mi-a fost dor să conduc, după o pauză de două săptămâni.”
Dacă va deveni din nou campion mondial, Lewis Hamilton va deveni primul britanic care câştigă trei titluri în Formula 1.
Totodată, pilotul de la Mercedes îl va egala pe idolul său, Ayrton Senna. Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii se anunţă a fi unul spectaculos. Meteorologii au anunţat ploi torenţiale în Austin pe toată durata week-end-ului.

(www.publika.md – 26 octombrie)