Fundația Pro Patrimonio, 15 ani

Joi, 5 noiembrie 2015, la Palatul Elisabeta, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost gazdele Fundației Pro Patrimonio, la împlinirea a cincisprezece ani de activitate.

  Sala Regilor

Creată în anul 2000, la inițiativa lui Nicolae Rațiu, a arhitectului Șerban Cantacuzino și a lui Indrei Rațiu, organizația are filiale în România, Marea Britanie, Franța și Statele Unite ale Americii. Încă de la fondare, Pro Patrimonio a primit Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I.

 Sala Regilor

Nobilul scop al fundației este acela de a salva patrimonial arhitectural al României. La conducerea ei se află, de cinci ani încoace, arhitectul Șerban Sturdza. De-a lungul celor cincisprezece ani, Fundația Pro Patrimonio și-a legat numele de proiecte eminente, exemple de spirit civic, de restituire culturală și istorică: Reședința Enescu de la Mihăileni, Centrul de Meșteșuguri Țibănești, Vila Golescu din Câmpulung Muscel, bisericile de lemn din nordul Olteniei și sudul Transilvaniei.

 _DSC7750

Cu ocazia întâlnirii de la Palatul Elisabeta, cincisprezece membri ai fundației, printre care violonistul Alexandru Tomescu, s-au întâlnit cu Familia Regală pentru a trece în revistă proiectele unui deceniu și jumătate de muncă, precum și proiecte viitoare.

În cadrul serii, Majestatea Sa Regele a acordat, prin intermediul Principesei Moștenitoare, Decorația regală Nihil Sine Deo domnului Nicolae Rațiu.